Sokak kedvenc kávéja az eszpresszó, aminek kellemes íze azokat is elvarázsolja, akik annyira azért nincsenek oda a különleges italért. Ezen fajtát tekintve két fő csoport létezik, az automata kávéfőző és a karos modell. Nyilván nem csak a gépek változatosak, hanem a kávék is.
Aki például a fent említettet nem kedveli, nyugodtan dönthet a klasszikus mellett. A kétféle kávé közti különbség az elkészítés módjában rejlik. Az eszpresszó kávéfőzés alatt körülbelül 25 ml vizet 12 bar nyomáson 90 °C fokra kell forralni nagyjából 30-40 másodperc alatt.
Ennek az eredménye egy egyedülálló, finom, jó minőségű kávé lesz. A klasszikus esetében a víz normál nyomás alatt alakul át forró kávévá. Az eszpresszóval szemben itt az eredmény gyengébb kávé lesz, amit akár nagyobb mennyiségben is lehet fogyasztani.
Rengetegen választják a kényelem érdekében az automata kávéfőző modellt, hiszen minden gombnyomásra készül el. A gép árban is kedvező lehet, de ennek elérését tekintve meg kell találni a biztos forgalmazót, legyen az online áruház vagy szaküzlet.