Polctechnika

a legjobb témák a polcon!

A szardinia hal fogyasztása ajánlott

szardinia hal

A most bemutatásra kerülő kicsi, puha szálkájú kopoltyús a heringfélék családjába tartozik. A szardinia hal rendkívül gazdag Omega-3 zsírsavakban. Ezen kívül nagyszerű fehérje, vitamin-, valamint ásványi anyag forrás. Érdemes megjegyezni, hogy valamivel kevesebb a higanyszennyezettsége, mint a nagyobb társainak. A

z említettek alapján kijelenthető, hogy aki rendszeresen fogyasztja, sokat tesz az egészsége megőrzéséért. Megvásárolható frissen, konzervben, füstölve, illetve savanyítva.

A tenger gyümölcseinek a fogyasztása jelentős mértékben csökkenti a szívbetegségek kialakulásának a kockázatát. A szardinia hal szelént is tartalmaz, ami igencsak fontos antioxidáns. Elősegíti a termékenységet, a pajzsmirigy működését, sőt, a DNS-termelést is befolyásolja.

Az Omega-3 zsírsavak hozzájárulnak a fogyáshoz, mivel csökkentik az étvágyat, valamint a génexpressziót. Szabályozzák a leptint, más néven a jóllakottságot visszajelző hormont. Hazánkban a szardinia hal kétségkívül konzerv formájában érhető el a legkönnyebben.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatátv További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás