Polctechnika

a legjobb témák a polcon!

Fehérje: 22 aminosavból áll.

Fehérje

Fehérje

Véleményem szerint sokan nem tudják, hogy mennyire fontos a vitaminok megfelelő mértékű bevitele a szervezetünkbe. A legtöbben lusták vagyunk arra, hogy egy kis természetes úton történő táplálkozással vigyük be ezeket a vitaminokat a megfelelő anyagcsere folyamatokhoz. A fehérje is egy ilyen elengedhetetlen fontosságú vitamin. Különböző fajtái ismertek, azonban csak két fő csoportra osztjuk őket. Mint a gyors felszívódású és lassú felszívódású. Mindkét csoportba tartoznak még alfajták. Az egyik ilyen a szója protein izolátum, amely a gyors felszívódású ágba tartozik. Jellemzője, hogy az elfogyasztása után már rövid idővel a véráramba kerülnek, így fokozzák az izomépítést. A lassú fehérjék a fogyókúrás időszakban az izomzat leépítésétől megvédik a szervezetet. A fehérje tehát egy rendkívül fontos vitamin, amely nem mellesleg 22 aminosavból áll. Ezek közül 8 pedig az emberi szervezet számára esszenciális, azaz létfontosságú. Mindennap próbáljunk meg olyan ételeket fogyasztani, amelyek bővelkednek vitaminokban és nyomelemekben. Fehérje nélkül a szervezetünk nem fog jól működni, ráadásul, ami a nők számára rossz hír a bőrünk és a hajunk sem lesz szebb tőle.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatátv További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás