Véleményem szerint sokan nem tudják, hogy mennyire fontos a vitaminok megfelelő mértékű bevitele a szervezetünkbe. A legtöbben lusták vagyunk arra, hogy egy kis természetes úton történő táplálkozással vigyük be ezeket a vitaminokat a megfelelő anyagcsere folyamatokhoz. A fehérje is egy ilyen elengedhetetlen fontosságú vitamin. Különböző fajtái ismertek, azonban csak két fő csoportra osztjuk őket. Mint a gyors felszívódású és lassú felszívódású. Mindkét csoportba tartoznak még alfajták. Az egyik ilyen a szója protein izolátum, amely a gyors felszívódású ágba tartozik. Jellemzője, hogy az elfogyasztása után már rövid idővel a véráramba kerülnek, így fokozzák az izomépítést. A lassú fehérjék a fogyókúrás időszakban az izomzat leépítésétől megvédik a szervezetet. A fehérje tehát egy rendkívül fontos vitamin, amely nem mellesleg 22 aminosavból áll. Ezek közül 8 pedig az emberi szervezet számára esszenciális, azaz létfontosságú. Mindennap próbáljunk meg olyan ételeket fogyasztani, amelyek bővelkednek vitaminokban és nyomelemekben. Fehérje nélkül a szervezetünk nem fog jól működni, ráadásul, ami a nők számára rossz hír a bőrünk és a hajunk sem lesz szebb tőle.
Fehérje: 22 aminosavból áll.
/?php the_author(); ?> /?php echo get_the_date(); ?>