Amikor vörösbort kér magának valaki, akkor a pincér azokra az alap borokra gondol, amelyeket szinte mindenki ismer. A cabernet sauvignon az egyik legismertebb és legkedveltebb bortípus az átlagemberek között.
Leginkább vörös húsok, májból készült ételek és kékpenészes sajtok mellé javasolják a fogyasztását, hiszen ez a maga csersavtartalmú bor kihozza ezeknek az ízeknek a lényegét. Természetesen bárki, bármilyen alkalomra és étel mellé ihatja, de ezeket az ételeket egészíti ki a leginkább a cabernet souvignon. A bor a nevét arról a szőlőről kapta, amiből készült, így ez a típus egy az egyben egy bizonyos szőlő termése. Aki úgy általában kedveli a vörösborokat, az bizony nem viszolyog ettől a fajtától sem, hiszen a cabernet sauvignon-ban egyesül mindaz, ami jellemző a vörösborokra.
Igazán testes és zamatos, mindemellett könnyen fogyasztható, nem terheli le az ízlelőbimbókat. Ha ajándékba szeretne vinni valakinek egy ilyent, akkor mindenképpen neves gyártó termékét válassza, hogy valóban azt kapja meg, amit keres!