Az ünnepek, főleg a karácsony elengedhetetlen süteménye a bejgli. Leginkább azoknál a házaknál van jelen ez a sütemény, ahol még van hagyományos sütőkemence, persze nemcsak ott. Amennyiben szeretné egy igazán kuriózumnak számító bejglivel meglepni a családját, keresse meg a Recept Neked weboldalt, ugyanis itt megtalálja a bejgli készítés leírását, méghozzá a legapróbb részletességgel, kitérve annak minden fortélyára.
Egyáltalán nem kell attól tartani, hogy esetleg nem jár sikerrel a próbálkozásunk és minden fáradozásunk kárba vész, mivel itt a készítés minden fázisa fel van tűntetve, kezdve a tészta és a töltelék elkészítésétől, a töltésen, a pihentetésen és nyújtáson keresztül, egészen a sütésig.
Sőt, itt még arra vonatkozóan is találunk javaslatot, hogy a napnak milyen szakában kezdjük el a bejgli előkészítését. Bár igaz, hogy a diós bejgli a legismertebb, azonban nemcsak ezzel lehet tölteni. A tölteléket mákból, gesztenyéből is készíthetjük, azonban ha kísérletezni szeretnénk valami egyéb alapanyaggal, azt is nyugodtan megtehetjük.