Polctechnika

a legjobb témák a polcon!

Vermut izgalmas alapanyagokból

vermut

A vermut tulajdonképpen egyfajta ízesített bor, aminek elkészítéséhez különböző fűszereket is felhasználnak a gyártók. Az alapja a fehérbor, de emellett tartalmazhat koriandert, szegfűszeget, bodzavirágot és egyéb izgalmas alapanyagokat is.

Kitűnő választás a vermut jégre töltve, tisztán, de ízletes koktélok alapanyagaként szintén számon tartják. A különféle fajták cukortartalma eltérő, van hozzáadott cukor nélküli extra dry, valamint a cukorral készült bianco. A legismertebb gyártók közé sorolható a Cinzano, a Martini és a Garrone.

Minden ital különleges ízvilággal rendelkezik, mert a borok fűszerezése eltér. Mivel alacsony az alkoholtartalma, így nagyszerű hűsítőként szolgálhat a meleg nyári napokon. Rendkívül népszerű itóka, ami a sokszínűségének köszönheti a popularitását.

Nincs két egyforma típusú vermut, hiszen az előállításuk sem azonos. A készítéséhez felhasznált különleges fűszerek magas alkoholtartalmú szeszben vannak áztatva és párlással vagy párlás nélkül kerülnek dugó alá.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatátv További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás